Aydınlık Gazetesinde Hüseyin Karanlık’ın başlattığı “Sol’da 50 yılın iki çizgi mücadeleleri” yazı dizisi üzerinden Aydınlık’ı hedef alan Aydemir Güler’e yanıt gecikmedi. Öncü Gençlik Genel Sekreteri Ferdi Tanhan, Güler’e “TKP’nin en üst yöneticisi partisinin kuruluş tarihini bilmez mi? Yoksa bu da mı ‘iki çizgi’ mücadelesi?” diyerek yanıt verdi.
Vatan Partisi Keçiören İlçe Başkanı Hüseyin Karanlık, Türkiye solunun son 50 yılında tartışılan iki çizgi mücadelelerini yazdı. Aydınlık’ta başlayan “Sol’da 50 yılın iki çizgi mücadeleleri” yazı dizisi geniş çevrelerce okunmaya ve tartışılmaya devam ediyor. Hüseyin Karanlık, yazı dizisinde “Milli Demokratik Devrim-Sosyalist Devrim” “Kitle Çizgisi-Maceracılık” “Öncü Parti-Kitle Partisi” tartışmalarına açıklık getirdi. TKP’li Aydemir Güler, yazı dizisini sol.org.tr’de hedef gösterdi. Öncü Gençlik Genel Sekreteri Ferdi Tanhan, Aydınlık’ı hedef alan Aydemir Güler’e Twitter hesabından yanıt verdi.
Tanhan’ın açıklamasının tamamı:
1)Bugün Aydemir Güler ‘in aydınlıkçılara saldırdığı yazı da tek bir doğru arıyoruz.
Gözümüz TKP’nin kuruluş tarihine ilişiyor.
Maalesef aradığımızı orada da bulamıyoruz.
TKP’nin en üst yöneticisi partisinin kuruluş tarihini bilmez mi?
Yoksa bu da mı ‘iki çizgi’ mücadelesi?
2)TKP’nin kuruluşu, 10 Eylül 1920’de yapılan Bakû Kongresi değil, bir yıl önce 22 Eylül 1919’da Türkiye İşçi Çiftçi Sosyalist Fırkası’nın İstanbul’da örgütlü mücadeleye başlamasıdır.
3)Örgütlü mücadelenin 1919’dan 1957’ye kadar önderliğini yapan Şefik Hüsnü Değmer, TKP’nin Bakû’da değil, İstanbul’un işçi yataklarında kurulduğunu belirtir.
Aydemir Güler’in kuruluş olarak kabul ettiği tarih yeminli Şefik Hüsnü düşmanı İsmail Bilen’in imal ettiği TKP tarihidir.
4)Evet, Mustafa Suphi önderliğinde yurtdışında savaş esirlerinin kurduğu örgüt ilk kongresi’ni 10 Eylül’de Bakü’de yapmıştır.
Ancak TKP Bakü’de ki kadrolardan değil, İstanbul’da ki kuruluş kökünden gelişti.
TKP’yi isim olmaktan çıkarıp bir kuvvete dönüştüren Şefik Hüsnü’ydü.
5)İki çizgi mücadelelerini küçümseyen Aydemir Güler bilmeli ki TKP’nin kuruluş tarihi de bir ideolojik kavgadır.
Ayağı Türkiye toprağına basanlar kuruluşu yalnızca tarihi bir gerçek olarak değil Türk milletine ve emekçisine duyulan bağlılık yüzünden de İstanbul’da arar ve bulur.
6) Ancak TKP uzun süre önce Türk milletinin çıkarlarını, emperyalizme karşı mücadeleyi bir kenara itti. Her yerde PKK’nın kuyruğuna takılan sözde solun kuyruğu oldu. Sosyalistliklerine zeval gelmesin diye hep durdu.Hiçbir şeye açıklama getiremeyen bir tabela olarak hala orda.
7) Engels bilimsel sosyalizmin uygulamacı yönünü şu sözlerle vurgulamıştı:
“Bizim teorimiz bir doğma değil, bir eylem kılavuzudur.”Aydemir Güler’e göre sosyalizm ancak bir durma kılavuzudur.
Vatan Partisi, ülkemiz ABD emperyalizmine karşı mücadele ederken hiç durmadı.
8) ABD emperyalizmini bu topraklardan silmek için, PKK’yı ve Fetullahçı gladyoyu temizlemek bütün milleti birleştirmeye çalıştı.
Bu konuda büyük başarıların olduğunu sadece son bir haftada Türkiye düşmanlarının Vatan Partisi’ne olan saldırısından görebilirsiniz.
9) TKP Hatırla Sevgili dizisini izleyen çocukların gençlik hevesi olmaya devam edebilir.
Ancak Aydemir Güler Aydınlıkçılara saldırırken iki kere düşünecek. Aydınlıkçılar Türk solunun yüz akıdır, namusudur.
Aparatların ve kuyrukçuların karşında değil yanındasınız. Bari utanın.
1)Bugün @AydemirGuler ‘in aydınlıkçılara saldırdığı yazı da tek bir doğru arıyoruz.
Gözümüz TKP’nin kuruluş tarihine ilişiyor.
Maalesef aradığımızı orada da bulamıyoruz.
TKP’nin en üst yöneticisi partisinin kuruluş tarihini bilmez mi?
Yoksa bu da mı ‘iki çizgi’ mücadelesi?
— Ferdi Tanhan (@FerdiTanhan) August 21, 2019
oncugenclik.org.tr, 21.8.2019