Ana Sayfa Manşet Uyuşturucuyu, sigara fiyatlarını düşürerek bitirecekmiş…

Uyuşturucuyu, sigara fiyatlarını düşürerek bitirecekmiş…

429

Uyuşturucu çağımızın insana yönelik en büyük saldırılarından biri. Öncelikle bu tehlikenin farkında olmamız gerekiyor. Uyuşturucu, gençliği, aileyi, toplumu çürütüyor. Beyinler uyuşturuluyor. Genç beyinler uyuşturucuya esir olursa en sonunda toplum da esir olur. İnsanı yavaş yavaş öldüren, aileye ve topluma büyük acılar çektiren uyuşturucuya herkes tepki koyar. Mesela Ümit Özdağ da bir tepki koydu. Uyuşturucuyu azaltmak için sigarayı ucuzlatacağız dedi. Uyuşturucunun kol gezdiği Batı niye düşünememişti acaba bunu. Orada uyuşturucu maddelere erişim daha kolay ve ucuz olduğu için olabilir mi? Demek ki sorun sigaranın pahalı olması değil. Aslında bunu Özdağ’ın seçme yaşı 12’ye düşürülsün çağrısı yaptığı çocuklar bile bilir.

Dünyanın en büyük gerçeklerinden biri emperyalist devletlerin uyuşturucuyu bir silah olarak kullanması. Terörün finansmanında, toplumun çürütülmesinde ve yozlaştırılmasında, toplumsal şiddetin artmasında bir araç olarak kullanılması. Şu an ABD ve Batı bütün dünyaya bir karamsarlık, bir. bağımlılık kültürü ihraç ediyor. Bütün insanlığa karşı açılmış bu savaş en önce kendi toplumlarını etkisi altına aldı. 

ABD sokaklarında uyuşturucu kol geziyor. Bunun bir abartı olmadığını biliyoruz. Uyuşturucu kullanmaktan zombileşmiş insanların videolarını izliyoruz. 

ABD’nin New York eyaletinde Mariuana’nın kullanımı ve satışının serbest bırakılması 2021 yılında Eyalet Meclisi’nde kabul edilmişti. Yetmedi evlere servis dönemi başlattılar. Batı ülkelerinin başkentlerinde eroin, esrar gibi uyuşturucu maddelere erişmek çok kolay. Kenar mahallelerden söz etmiyoruz. Koca koca şehirlerde ülkenin gençleri diledikleri gibi uyuşturucu kullanıyorlar. Türkiye’deki Özdağ ve Altılı Masa’daki kafaları dumanlı siyasetçiler ise o Batı’yı Türk gençliğine örnek gösteriyorlar…

Türkiye’de uyuşturucu kullanımı 1980 sonrası arttı. Batıda yükselen uyuşturucu kullanımı ve kültürü Türkiye’nin küresel ekonomilerle bütünleşme, dünyaya açılma, sınırları ortadan kaldırma süreciyle Türkiye’ye de girdi. Türkiye’nin üretimden koparılarak borç bataklığına süreklendiği yıllarda insanımız da toprağın altına gömülmek istendi. Emperyalizm bunu da en iyi toplumun tek tek parçası olan bireylerin beyinlerini ve bedenlerini kontrol edeceği, muhakeme yeteneğini elinden alacacağı bir maddeyle yapabilirdi ve yaptı. Son zamanlarda PKK’nın belinin kırılmasıyla, uyuşturucuya karşı yüksek güvenlik önlemleriyle, devletin kararlı mücadelesiyle yasadışı yollardan Türkiye’ye sokulması, mahalle aralarında satılması zorlaştı. Haliyle kullanımı azaldı. Fakat kararlılık mücadele ideolojik kültürel planda mücadelenin sürdürülmesiyle olur. 

UYUŞTURUCU VE DİJİTAL ZORBALIK

Daha yeni Netflix’te çocukların erişebileceği yayınlarda uyuşturucu türleri, özellikleri anlatıldı. Bu yayınlar Türkiye’de hiçbir yaptırıma uğramıyor. Hala herkes erişebiliyor. Ekşi Sözlük gibi en çok tıklanan sitelerden birinde uyuşturucu satıcılarının kodlu yazışmalarla sipariş aldığı ortaya çıktı. Sadece bu da değil yine Ekşi Sözlük’te uyuşturucu türleriyle ilgili yüzlerce sayfa var. Bu sayfalarda kullananlar deneyimlerini anlatıyor. Herhangi bir erişim engeli yok. Bir hip-hop şarkıcısı çıkıyor, uyuşturucu öven şarkılarından dolayı gözaltına alınıyor. Atlantik medyası ve aydınları ayağa kalktı #FreeEzhel sloganları attı, milyonlarca kişiye de olay şarkıların susturulmasıymış gibi tweetler attırıldı. Böyle bir ortamda uyuşturucuyla mücadeleden söz ediyoruz. Bir tür dijital zorbalıkla uyuşturucu özendiriliyor. 

AKIL VE BİLİM YOKSUNU ÖZDAĞ

Tam o sıra bir de Ümit Özdağ gibi hayalperestler çıkıyor. Partilerinin sloganı akıl, bilim, birlik. Özdağ öyle bir açıklama yapıyor ki akıl ve bilim birlik olup partiyi terk ediyor. Sigara fiyatlarının yüksek olması gençleri uyuşturucuya yöneltiyormuş. Gençlerimiz sigara ve alkol kullanarak uyuşturucuya yönelmezmiş. Fiyatlara düzenleme getirince uyuşturucu kullanımı azalacakmış. Kaçırdığımız bir detay mı var diye birkaç okuduk. 

Bütün Türkiye’nin ve dünyanın acı çektiği, aileleri dağıtan, gençleri suça sürükleyen, öldüren, toplumların altını oyan uyuşturucuyla mücadeleyi böyle verecekmiş. Özdağ’ın açıklamasında uyuşturucunun nasıl bitirileceği yok. Sigara dahi kullanmayan çocukların uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya kaldığı yok. Uyuşturucuya zemin yaratan emperyalist kültürle mücadele yok. 

Türkiye’de sokakta herkes bilir. Bağımlılık hep otlarla başlar. Özdağ’ın kafasına göre yarın hafif otları da serbest bırakabiliriz, tıpkı ABD’nin marihuanayı serbest bırakması gibi. Esrarı serbest bırakalım ki kokaine yönelmesinler diyebilir. Özdağ’ın fikirleri bırakalım pansuman olmayı yarayı deşecek türden. Uyuşturucuyla mücadeleyi hafifletiyor. Bu ciddiyetsiz görüşlerin elbette hem uygulamada hem top toplumda bir karşılığı yok. Bilsek de bugün Türkiye’ye en büyük kötülük uyuşturucu tehlikesinin hafife alınması, uyuşturucuyla mücadelenin gelişigüzel ele alınması olur. 

“İsteyen istediğini kullanır” diyenlerle “bu konu sigarayı ucuzlatarak çözülür” diyenler emperyalist kültürün uyuşturucu kışkırtmasında buluşuyorlar.

Silahla kuşatılamayan Türkiye’yi içerden kuşatmak istiyorlar. Bunun için Türkiye’ye uyuşturucuyu dayatılıyor. 

Uyuşturucunun kökünü kurutmak için öncelikle esaslı bir ideolojik mücadele yürütmek zorundayız. Uyuşturucuyu özendiren şarkıların, kliplerin, dizilerin, sosyal medya uygulamalarının önüne geçilmeli. Uyuşturucuya bulaşan gençler dışlanmamalı. Onlara ve ailelerine el uzatılmalı. Bu mesele kişisel tercih ya da bireysel bir özgürlük konusu değil. Toplumun bu saldırının boyutlarını bilmesi yani eğitilmesi gerekiyor. 

UYUŞTURUCU SİSTEM SORUNUDUR

Uyuşturucuyla mücadelede sadece madde kullanımının engellenmesi değildir. Sistemle mücadeledir. Sistem haz peşinde koşan, bireyci, boş vermiş, yalnız, karamsar, okumayan, düşünmeyen, tembel gençlik yaratmak istiyor. Vatanına, milletine, kendisine yabancılaşmış bir gençlik yaratmak istiyor. İşte yozlaşma dediğimiz şey budur. Emperyalist merkezler bunun uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla, cinselliğin pazarlanmasıyla, cinsiyetsiz insan ve toplum yaratmakla olacağını çok iyi biliyor. 

Bizim gündemlerimizin başında uyuşturucu var. En çok gençler ve çocuklar saldırı altında. Biz uyuşturucuya karşı bir savaş başlatıyoruz. Uyuşturucuya karşı gençleri, kadınları, aileleri ve devleti ayağa kaldıracağız. Halkı seferber edeceğiz. Uyuşturucuyu özendirmek özgürlük değil suç olacak. Türkiye’nin geleceğinin uyuşmasına ve kararmasına izin vermeyeceğiz. Uyuşturucu ile mücadelede başarı kazanacağız. Bizim uyuşturucu ile mücadelede başarımız Batı’yı da kurtaracak.