Öncü Gençlik Almanya, yayın çalışmalarını güçlendirmek ve ideolojik tartışma kültürünü geliştirmek amacıyla ilk Teori Dergisi Toplantısını gerçekleştirdi
Öncü Gençlik Almanya, yayın organlarının daha bilinçli okunması, tartışılması ve örgütlü çalışmalara yön verecek biçimde değerlendirilmesi amacıyla ilk Teori dergisi tartışma toplantısını düzenledi. Toplantıda, Teori dergisinin “Almanya’nın Önündeki Tarihî Rol ve Türklerin Katılımı” konulu sayısı ele alındı. Öncü Gençlik Almanya Yayın Sorumlusu Duygu Kaya’nın yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, Almanya’nın her bir yerinden Öncü Gençlik Almanya üyeleri katıldı.
Verimli bir hazırlık süreci, bilinçli katılım ve güçlü bir tartışma kültürüyle yürütülen toplantı, yalnızca bir dergi değerlendirmesi olarak değil, aynı zamanda kolektif öğrenmenin, fikir üretmenin ve ideolojik derinleşmenin önemli bir örneği olarak öne çıktı.
Teori Dergisi Bölümleri Tek Tek Ele Alındı

Toplantıda, Teori dergisinin Eylül 2025 sayısında yer alan bölümler sırayla ele alındı. Doğu Perinçek’in “Almanya’nın Önündeki Tarihî Rol ve Almanya’daki Türklerin Katılımı” ile “Deutschland vor seiner historischen Rolle und der Beitrag der in Deutschland lebenden Türken” başlıklı yazıları, Deniz Yıldırım’ın “Yeni Atlantik’e Karşı Almanya’nın Yeni Aydınlanması”, Ali Mercan’ın “Almanya’da Yükselen Milliyetçiliğin Kökleri ve Geleceği”, Kaan Karagöz’ün “AfD’ye Sistem Dışı Bir Bakış: Atlantikçiliğin Reddi”, Can Çakır’ın “Atlantik Solculuğuna Karşı Tepkiden Partiye: Sahra Wagenknecht İttifakı” ve Cengiz Köse’nin “AfD Kuşatmayı Yarabilir mi?” başlıklı makaleleri önceden görevlendirilen arkadaşlar tarafından özetlenerek sunuldu. Sunumların ardından her makale içerik bakımından analiz edilerek kapsamlı biçimde tartışmaya açıldı.
Katılımcılar, ele alınan metinleri yalnızca okumakla yetinmeyip, ortaya konan görüşleri Almanya’daki gençlik çalışmaları, örgütlenme sorumlulukları ve güncel siyasal gelişmeler ışığında değerlendirdi. Böylece toplantı, yalnızca bir dergi değerlendirmesi olmanın ötesine geçerek kolektif öğrenmenin, fikir üretiminin ve ideolojik derinleşmenin güçlü bir örneği haline geldi.
Almanya’daki Gençlik Açısından Önemli Başlıklar Tartışıldı
Toplantıda emperyalizm, Batı’nın yönelimi, Türkiye’nin ve Almanya’da yaşayan Türklerin bağımsızlık mücadelesi, millî siyaset, aydınlanma ve gençliğin tarihsel sorumlulukları gibi başlıklar ele alındı.
Almanya’da yaşayan gençler açısından bu konuların yalnızca teorik meseleler olmadığı, doğrudan güncel mücadeleyle bağlantılı olduğu vurgulandı. Katılımcılar, özellikle Almanya’da yaşayan, üreten, düşünen ve örgütlü mücadele yürüten gençliğin yayınlarla daha güçlü bağ kurmasının önemine dikkat çekti.
Kolektif Tartışma Kültürü Güçlendi
Gerçekleştirilen tartışmalar sonucunda, okunan metinlerin daha derin kavrandığı, farklı bakış açılarıyla düşüncelerin geliştirildiği ve kolektif aklın gücünün bir kez daha görüldüğü ifade edildi.

Her katılımcının katkısıyla toplantı canlı, üretken ve verimli bir zeminde ilerledi. Özet sunan ve tartışmalara katkı sağlayan tüm arkadaşların hazırlıklı ve sorumluluk bilinciyle katılması, toplantının başarısında belirleyici oldu.
Yayın Çalışmaları Sistemli Biçimde Sürdürülecek
Toplantıda, bu çalışmanın bir son değil, yeni bir başlangıç olduğu vurgulandı. Öncü Gençlik Almanya, önümüzdeki dönemde benzer yayın toplantılarını daha sık ve daha sistemli biçimde sürdürmeyi hedefliyor.
Bu kapsamda yalnızca Teori dergisi değil, Aydınlık ve Bilim ve Ütopya gibi yayın organlarının da düzenli olarak gündeme alınması ve kolektif biçimde değerlendirilmesi amaçlanıyor.
“Okuyan, Tartışan ve Üreten Bir Gençlik”
Öncü Gençlik Almanya, yayınların yalnızca okunacak metinler olmadığını, mücadeleyi derinleştiren, bilinci güçlendiren ve örgütlü çalışmalara yön veren önemli kaynaklar olduğunu belirtti.
Bu bilinçle okuyan, tartışan, sorgulayan ve üreten bir gençlik çizgisinin büyütüleceği ifade edildi.
Okuyoruz, tartışıyoruz, aydınlanıyoruz ve örgütlü mücadelemizi büyütüyoruz







