Ana Sayfa Haberler Çin gençliğinden dayanışma mesajı

Çin gençliğinden dayanışma mesajı

300

Tüm Çin Gençlik Federasyonu (ACYF), Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan ve büyük bir yıkıma sebep olan deprem felaketi nedeniyle Vatan Partisi Öncü Gençlik’e dayanışma ve taziye mesajı gönderdi.

Mesajda “Tüm Çin Gençlik Federasyonu (AYCF) olarak kalplerimiz Türk halkı ve gençliği ile birlikte. Çin Gençliği adına kederli ailelere, yaralılara ve Türk gençliğine en derin taziyelerimizi sunmak isteriz.” ifadeleri ile Çin gençliği adına taziye dilekleri iletildi.

‘ÇİN VE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ İLERLİYOR’

Dayanışma mesajında Çin ve Türkiye’nin dünyanın yükselen ekonomileri olduğu ve Çin-Türkiye işbirliğinin başarılı olduğu da vurgulanarak şunlar belirtildi:

“Çin ve Türkiye dünyanın gelişmekte olan ülkeleri ve yükselen ekonomileridir. Son yıllarda Çin – Türkiye ilişkileri ivme kazanmaya devam etmiş, iki ülke arasındaki pratik işbirliği istikrarlı bir şekilde ilerlemiş ve Covid-19’la mücadelede işbirliği başarılı olmuştur.”

‘ÜSTESİNDEN GELECEĞİNİZE İNANIYORUZ’

Depremin sonrasında Çinli arama kurtarma ekiplerinin afet bölgesine koştuğu belirtilen mektupta Türk milletine güven mesajı verildi ve şunlar kaydedildi:

“Depremin ardından Çin hükümeti ve sivil toplum kurtarma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını yürütmek için afet bölgesine koştu. Türk hükümeti ve halkının ortak çabaları ve uluslararası toplumun ortak ilgi ve desteği ile Türk halkının bu felaketin üstesinden gelebileceğine ve evlerini yeniden inşa edebileceğine inanıyoruz. Tüm Çin Gençlik Federasyonu (ACYF), kuruluşunuzla iletişim kurmaya devam etmeye isteklidir ve Türk gençlerine elimizden gelen en iyi şekilde yardımcı olmaya hazırdır.”